Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Historien om Gråbrødre klosteret (Franciskaner-munkene) blir fortalt med et visuelt spennende formspråk

Gråbrødrekloster Museet

Ta heisen fra handlegaten og ned til middelalderens Aalborg

Se historien på en annerledes måte

Normalt ser vi historien gjenfortalt i sentrale museer, hvor alle gjenstander blir samlet og satt i montre eller utstillinger. I Grådbrødrekloster Museet derimot, tar vi heisen 3 meter under gateplan - og får se historien der det hele skjedde. Midt i utgravingen her under bakken blir vi fortalt historien om munkene i Gråbrødreklosteret og deres klosterliv. Vi får også lære litt om tiden rundt reformasjonen (hvor munkene faktisk utsatt for plyndring og annen sjikane). Til sist måtte munkene måtte forlate Aalborg, og klosteret som var blitt oppført i 1228 ble revet i 1540.

Museet viser altså utgravingene, fortellingen om gråbrødremunkene (franciskanermunker) og bybildet generelt vises på plansjer og infoskjermer - samt projiseres på ruinene etter klosteret. En spennende fremstillingsmetode som gjør historiefortellingen mer levende.

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Her finner du Gråbrødrekloster Museet

Museet ligger midt i Adelgade (nr 19), men ikke se etter en stor prangende fasade. Inngangen til museet er rett og slett en heis som står i Adelgade. I nærheten av museet ligger byens shoppingstrøk, Aalborg Domkirke og en rekke andre signaturbygg. Aalborgs store attraksjoner som Aalborg Zoo, Kunsten, Utzon Centeret og Aalborgshus Slot er alle innen rekkevidde til fots.

 

© 2020 Opplev Aalborg