Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Aalborg Historiske museum viser og forteller byens lange historie

Aalborg Historiske Museum

Sett av ett par timer til å lære om Aalborgs lange historie fra steinaldersted til Danmarks fjerde største by

Aalborg Historiske Museum dekker byens lange historie gjennom en rekke forskjellige utstillinger. Tematikken spenner fra Aalborg i verden, byhistorien, rensessansen, CW Obels Tobaksfabrikker og sølv og glass. Rundturen gjennom museet gir masse god viten om byen, men utstillingsformen kunne vært modernisert. Oppdelingen i tematikk kan dessuten gjøre opplevelsen litt fragmentert og det kan bli litt vanskelig å få en helhetlig opplevelse av Aalborgs utvikling fra et steinalderbosted og frem til Danmarks fjerde største by og regionssenter. Hovedinntrykket av museet er dog positivt!

Her tar vi for oss de tre av utstillingene vi likte best:

Aalborgstuen

Velkommen inn i renessansens Aalborg. Året er 1602 og en av byens bedre stilte borgere har nettopp innredet sin stue i den tidens hotteste trender. Mørkt treverk på gulv, vegger og tak - fantastisk pyntet med detaljrike utskjæringer og ornamenter. Den tunge dystre stilen er så langt man kan komme fra nåtidens lyse og blanke flater, men at stuen er Aalborg Historiske Museums stolthelt skjønner jeg godt. - For det er et fascinerende rom.

Sølv og glassutstillinger

Aalborg har vært en velstående handelsby og dermed har produksjonen av luksusgjenstander vært forholdsvis høy. Noe man får godt inntrykk av i museets store utstillinger av glass- og sølv pynte- og bruksgjenstander.

CW Obels Tobaksfabrikker

14 000 gjenstander viser en viktig bit av Aalborgs industrihistorie, tobakksfabrikken som har vært en hjørnestensbedrift fra starten i 1787. På utstillingen får vi se alle tenkelige og utenkelige typer tobakksprodukter og hvordan produksjonen foregikk fra hele tobakksblader og frem til feridg produkt. 

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Her finner dere Aalborg Historiske Museum

Midt i sentrum, ikke langt fra byens handlegater og domkirken ligger museet i Algade 48, 9000 Aalborg. Attraksjonene Aalborg Zoo, Kunsten og Utzon Center ligger alle i gangavstand fra museet.

 

© 2020 Opplev Aalborg