Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Bak den hvite marmoren finner dere samlingen til Kunsten - både den faste og de mange spennende særutstillingene

Kunsten

Kunstmuseet "Kunsten" regnes for å være blant de førende i Danmark

Alle danske byer av en viss størrelse ser ut til å ha et museum for moderne kunst, og det er nær utrolig at de fleste av dem også høster internasjonal anerkjennelse. Aalborg med sitt Kunsten står i så måte ikke tilbake for de andre danske storbyene...

Kunstens utstillinger

Den Permanente Utstilling

Kunsten har en permanent utstilling bestående av verker fra første halvdel av 1900-tallet. Vi følger dansk kunsts utvikling fra naturalisme over til abstrakt kunst, med kunstnere danskene holder av. Mange spennende verker henger her, og skal dere i Kunsten bør dere få med dere de permanente. Personlig synes jeg dog at det kan bli litt tydelig at det har skjedd mye innen abstrakt kunst, og det kan bli blasst til tider. - Men jeg må påpeke at når det kommer til å bedømme kunst, er jeg ikke annet enn en glad amatør!

Skiftende utstillinger

Moderne kunst og samtidskunst er nøkkelordene for alle skiftende utstillinger i Kunsten. Under vårt siste besøk i Kunsten var vi så heldige å få se "Underværker", som bestod av verker plukket ut av private samlere. Det er en samling fylt med verker man sjelden får sjansen til å se, og for meg, en mengde kunstnere jeg aldri har sett før. Spennende!

Men som det ligger i navnet, disse utstillingene skifter med jevne mellomrom. Tidligere og kommende utstillinger inkluderer titler som "Danskenes Hverdagsritualer" (annerledes bildesamling av hverdagslige gjøremål), "Vår på Kunsten" (Aalborg Katedralskoles kunstlinjes utstilling) og "Normandis Malere" (store klassiske malere som Monet, Renoir m.fl). Spennet i utstillingene er med andre ord stort.

I tillegg kommer en rekke utstillinger med enkeltkunstneres verker og avdukinger av nye faste verker.

Bygget Kunsten

Den hvite marmorkledde bygningen levner på mange måter liten tvil om innholdet. Arkitekturen formelig roper moderne kunst, og bygget har tålt tidens tann særdeles godt siden ferdigstillelsen i 1972. Bygget er på hele 6000 kvadratmeter, tegnet av arkitekten Alvar Aalto, og på innsiden vil dere få se mange spennende bygningstekniske detaljer og løsninger som sikrer godt lys til utstillingene.

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Her finner dere Kunsten

Kunsten ligger kloss opptil Mølleparken i Kong Christians Allé 50. Går dere gjennom skogen i Mølleparken er det bare noen minutters spasertur til Aalborg Zoo. Aalborgtårnet ligger rett bak Kunsten - fra toppen av tårnet ser dere hele Aalborg og store deler av Nordjylland.

 

© 2020 Opplev Aalborg